Modet under 2000-talet!

Tänk att vi redan är inne på år 2010, jag tycker inte att det var länge sedan det skulle bli nytt millenium. Jag minns att inför att vi skulle gå in på år 2000 pratades det mycket om vilken "tur" jag hade att jag skulle få vara med om det. Jag var sju år gammal när vi gick över till år 2000 och jag minns att vi hade små tjaffs i skolan om hurvida man skulle säga "tjugohundra" eller "tvåtusen". Jag var en av dom som tyckte att tjugohundra lät bättre eftersom att vi tidigare sagt 1900. Idag säger jag tvåtusentio.

Och detta minns jag utav modet under 2000-talet!
Jag minns att det var väldigt populärt att ha tighta lågt skurna utsvängda byxor i olika färger, coolast var man om man hade en lång slits gärna ända upp till knät. Även kjolar med slitsar i sidan minns jag var populärt. Jag kommer igåg att jag var så hemskt avundsjuk på min brorsas tjej som hade en lång lila kjol med en lång slits i ena sidan. I dagens läge skulle jag aldrig ens titta åt en sådan kjol.

De korta bomberjackorna. Jag hade en kort rosa jacka som jag hade tjatat till mig. Mamma och Pappa skällde alltid på att jag inte tog på mig någon längre kofta under eftersom att det blev en glipa bak i ryggen när man satt ner. 

Truckerkepsen, Jag hade själv en gul/vit och jag tyckte att jag var såå cool när jag hade den.

Gina Tricots linnen med en spetskant uppe och nere.

När de första stuprörs jeansen började droppa in i butikerna tyckte jag att de var hemskt fula och jag förstod inte hur man kunde vilja ha sånna "tantbyxor". Efter ett tag började fler och fler använda dem och jag köpte själv ett par. Och den trenden håller i sig fortfarande och kunde inte rubbas av de 70-tals influerade modet som kom för något år sedan.

JL-tröjorna, varannan tjej/kille gick runt med en sådan.

Mot de senare åren av 2000 började klänningen komma tillbaka och jag älskade att bära A-linje formade klänningar.

Med klänningarna kom också Leggings/tights och jag vart förälskad direkt. Jag kan nog säga att leggings är ett av 00-talets allra största trend, för vilken ung tjej har inte ett par leggings i sin garderob? något år senare kom lacktightsen och vart inte direkt någon succé på en gång utan har utväcklats till att bli en stor trend nu de senaste året.

Under 2000 har även den personliga stilen varit viktigare än någonsin, för de flesta vill ha sin egen stil och inte vara en i mängden, även om jag tycker att det har blivit lite väl mycket Everestjackor, stentvättade jeans och bikerjackor på den på den senaste tiden.. 

Jag hoppas att under 10-talet få se ÄNNU mera personlig stil och fler personer som vågar klä sig i kläder som de har valt för att de verkligen tycker att de är snygga och inte för att halva sverige går runt i just dem kläderna!

Hur tycker ni att 2000-talets mode har varit?

  
Kommentarer
Postat av: sanna

SV; den kommer bli mycket mindre ;)

2010-01-07 @ 22:58:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0